İranlı Komutan:"Direniş meselesine Şia-Sünni olarak bakmıyoruz; öyle ki Gazze'de Sünni müslümanlara yardım yapıyoruz"

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı, "Direniş Ekseni'ni Şia ve ya Sünni olarak görmüyoruz. Gazze'de Sünniler'i destekliyoruz" dedi. 

Görüntülenme: 1596 Tarih: 03 Kasım 2015 19:50
İranlı Komutan:

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ebulkasım Foruten, İran'ın batısında yer alan Kirmanşah eyaletinde yaptığı açıklamada, "Direniş meselesine Şia-Sünni olarak bakmıyoruz; öyle ki Gazze'de Sünni müslümanlara yardım yapıyoruz" diye belirtti.

Bugün jepolitik, donanımlar ve nüfusun artık güç unsuru arasında sayılmadığını dile getiren Tuğgeneral Foruten, "Gelecekte güç, adalet ve özgürlüğü temsil edene ait olacak ve bu da İslam İnkılabı'nda vardır" diye vurguladı.

Kirmanşah halkının Kutsal Savunma döneminde candan geçtiğine işaret eden Tuğgeneral Foruten, "Bu bölgede İslam'ın asıl yüzü yaygın olduğu zamandan beri istikbar birçok komplo gerçekleştirmek istedi ancak İmam Humeyni bunları önledi" die konuştu.

Ünlü Amerikan kuramcı Henry Kissinger'in geleceğin İran merkezli İslam'a ait olacağını belirttiği ünlü cümlesine değinen Tuğgeneral Foruten, "Bu Amerika bilim adamı süper güçlerin dünyadaki egemenliklerini sürdürmeleri için Ortadoğu'ya egemen olmaları gerektiğine itiraf ediyor" diye açıkladı.

Şuan istikbar ülkelerinin üslerinin müslüman ülkelerde olduğunu kaydeden Tuğgeneral Foruten, "Onlar şimdi Suudi Arabistan ve diğer İslam ülkeleriin dolarları ile Yemen'de fitne çıkararak Yemen halkını kan revan içinde bırakmışlar" diye belirtti.

Y.B

Yorumlar