Siyonist Rejim Taştan Korkuyor

Geçen ay başından bu yana devam eden Kudüs İntifadası nedeniyle işgal rejiminin güvenliği ciddi şekilde sarsılırken, işgal hükümeti güvenlik kabinesi ve işgal rejimi parlamentosu Knesset de intifadayı bastırabilmek amacıyla her gün yeni bir karar alıyor.  

Görüntülenme: 850 Tarih: 03 Kasım 2015 23:41
Siyonist Rejim Taştan Korkuyor

Knesset'in dün akşamki (2 Kasım Pazartesi) oturumunda Kudüs kentinde ve Batı Yaka'da işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere taş atanlarla ilgili yeni bir yasa kabul edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi tercüme ve takip bölümü, işgal medyasında yeni yasayla ilgili yazılanları ve söylenenleri takip etti.

İşgal televizyonu 2'inci kanalı, işgal güçlerine ve yerleşimcilere taş atan çocukların cezalandırılmasını ve ailelerinin sosyal yardımlardan mahrum edilmesini öngören yasa tasarısının dün gece kabul edildiğini bildirdi.

Yasa, taş atan çocuğun ailesine 10 bin şikel para cezası getirirken, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin de çocuklarının taş atma eylemine katılması halinde sosyal yardımlardan mahrum bırakılacağını ifade ediyor.

Yeni yasaya Knesset'in Arap üyeleri ile solcu milletvekilleri tepki göstererek, "Oğlu taş atıyorsa babasını cezalandırmanın hiçbir mantığı yok" dedi.

fiem

Yorumlar