Yemen ve Mısır İddialarına Hamas'tan Yalanlama

Hamas bazı Arap gazetelerinde çıkan Yemendeki savaşçıları eğittiği ve Mısırda IŞİD ile ilişkili bulunduğu iddialarını red etti ve Filistin dışındaki herhangi bir ülkede yaşananlarla ilgisinin bulunmadığını, bu iddiaların uydurma söylentiler olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1267 Tarih: 04 Kasım 2015 04:25
Yemen ve Mısır İddialarına Hamas'tan Yalanlama

Hamas bazı Arap gazetelerinde çıkan Yemendeki savaşçıları eğittiği ve Mısırda IŞİD ile ilişkisi bulunduğu iddialarını red etti ve Filistin dışındaki herhangi bir ülkede yaşananlarla ilgisinin bulunmadığını, bu iddiaların uydurma söylentiler olduğunu belirtti.
 
Herhangi birşey verebilmemiz imkansız
 
Hamas adına açıklamalarda bulunan Hammad Er-Rakb Hamas'a isnad edilen Filistin dışındaki faaliyetlerle alakalarının bulunmadığını ve hareketinin sadece Filistin sınırları dahilinde faaliyet yürüttüğünü belirtti.
 
Hammad; dünyanın neresinde savaş verirse versin ve kim olursa olsun Hamas'ın herhangi bir tarafa eğitim vermeyeceğini vurguladı ve kendilerinden başka herhangi bir gruba bir şey verebilecek imkanları bulunmadığını belirtti.
 
Bu tür ithamlar böyle zamanlarda işimizi zorlaştırmak için ortaya atılıyor
 
Bu iddiaların ortaya atıldığı zamanlamaya dikkat çeken Hammad böylesine zor zamanlarda maruz kaldıkları ithamların sadece İsrail'e hizmet ettiğini ve amaçlarının direnişi yıpratmak olduğunu vurguladı. Hammad bu tür iddialara itibar edip boşa vakit harcanması yerine Batı Şeria'da Kudüs'te ve Filistin'in diğer bölgelerinde işgalcilere karşı verdikleri mücadelede kendilerine destek olunması çağrısında bulundu. 
 

İslami Analiz

Yorumlar