İşgal Rejiminden El-Makasıd Hastanesi Doktorlarına Baskı

İşgal rejiminde yayınlanan gazetelerden Yediot Ahranot, işgal polisinin Kudüs'ün doğusundaki El-Makasıd Hastanesi doktorlarını "aranan yaralıları tedavi etme ve polise bilgi vermeme" suçlamasıyla sorguya çekmek istediğini belirtti.  

Görüntülenme: 972 Tarih: 05 Kasım 2015 04:05
İşgal Rejiminden El-Makasıd Hastanesi Doktorlarına Baskı

İşgal polisi, uluslararası hukuku çiğneyerek, şiddet eylemlerine karışanlar hakkında bilgi toplama bahanesiyle El-Makasıd Hastanesi'ne birkaç kez baskın düzenledi.

Yediot Ahranot'un haberinde, işgal polisinin El-Makasıd Hastanesi personelini sorguya çekmenin yollarını aradığını yazdı.

Geçen hafta El-Makasıd Hastanesi'ne baskın düzenleyen işgal güçleri, çalışanlardan bazılarını hastane içinde sorguya çekmiş ve hastalara ait bazı belgelere el koymuştu.

Siyonist işgal rejimi İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan'ın işgal polisinin El-Makasıd Hastanesi'ne düzenlediği baskınları desteklediği ifade edildi.

İşgal güçleri, El-Makasıd Hastanesi'ni Kudüs İntifadası'nda işgal güçleriyle çatışmalara katılan Filistinli gençlere sağlık hizmeti vermekle suçluyor ve hastane yönetiminden tedavi olan gençler hakkında kendilerine bilgi verilmesini istiyor.

Hastane yönetimi ve doktorlar ise işgal güçlerinin bu isteğini reddederek, hastalarla ilgili özel bilgileri işgal güçleriyle paylaşmayı reddediyor.

fiem

Yorumlar