El Halil'de Çatışma Yaşandı

Bugün Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın El-Halil şehrindeki Vesaya’r-Resul Camisi çevresinde işgal güçleriyle namazdan çıkan cemaat arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 982 Tarih: 06 Kasım 2015 22:44
El Halil'de Çatışma Yaşandı

Filistin Kızılayı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cemaatin şehirdeki gösteriye katılmasını engellemek için işgal güçlerinin cemaatin üzerine yoğun bir şekilde ateş açması, göz yaşartıcı bomba atması sonucu onlarca kişinin etkilendiğini, biri gerçek mermiyle 4 kişinin de plastik mermiyle yaralandığını ifade etti.

İşgal güçleri cami cemaatinin, işgal rejiminin elinde bulunan şehit cenazelerinin teslim edilmesi için şehirde yapılacak gösteriye katılmasını engellemek için camiyi sabah saatlerinden itibaren kuşatmaya almıştı.

Siyonist işgal güçleri, şehit ettiği gençlerin cesetlerini ailelerine teslim etmeyip elinde bulundurmakla hem Filistinlilerin moralini bozmaya çalışıyor, hem de ailelerine baskı kuruyor. Bugün El-Halil’de toplanan binlerce kişi işgalcinin şehitlerin cenazelerini teslim etmemesini ve sokak ortasında Filistinlileri infaz etmesini protesto etti. 

fiem

Yorumlar