Filistinli Gençler ''Umurumda Değil'' Kampanyası Başlattı

Filistinli aktivistler işgal güçlerinin El-Halil şehrini kuşatması üzerine, halkla dayanışma içinde olduklarını göstermek için “umrumda değil” etiketiyle sosyal medyada kampanya başlattı.  

Görüntülenme: 863 Tarih: 08 Kasım 2015 23:29
Filistinli Gençler ''Umurumda Değil'' Kampanyası Başlattı

Açılan sayfada birçok genç ve Filistinli vatandaş, işgal güçlerinin El-Halil şehriyle diğer şehirlere uyguladığı baskı ve sindirmelerin umurlarında olmadığını, baskıların onları direnişten vazgeçiremeyeceğini belirterek, işgal askerlerinin şehrin girişlerine yerleştirdiği beton bariyerlerin resimlerini çekerek üzerlerine "umrumda değil" ifadeler yazdı. 

Gençler bu ismi, işgal askerlerine karşı duran ve yüzlerine haykıran yaşlı Filistinliye işgal askerlerinin “Çocuklar bize taş atıyorlar” demeleri üzerine onun “Bırakın onları, sizi vursunlar diyerek” kullandığı "bi himmiş / önemli değil, umrumda değil” sözünden aldı.

750 bin kişinin yaşadığı El-Halil şehri intifadanın ana merkezlerinden biri. Dün gece işgal askerlerine yönelik yapılan silahlı eylemde bir Siyonist hayatını kaybetti, üçü de yaralandı. Olaydan sonra şehri kuşatan işgal güçleri eylemi yaptıktan sonra kaçan direnişçileri tutuklamak istiyor. 

fiem

Yorumlar