Kudüs İntifadası Siyonistlerin Hayatını Nasıl Etkiledi?

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan anketler Kudüs İntifadası’nın Siyonist toplumun hayat anlayışları ve şeklini değiştirdiğini gösteriyor. En son yayınlanan kamuoyu yoklamalarına göre Kudüs İntifadası Siyonistlerin %38’inin yaşam şeklini doğrudan etkiledi.  

Görüntülenme: 988 Tarih: 09 Kasım 2015 09:15
Kudüs İntifadası Siyonistlerin Hayatını Nasıl Etkiledi?

İsrail Demokrasi Enstitüsü ile Tel Aviv Üniversitesinin yaptıkları kamuoyu yoklamasına göre Siyonistlerin %53’ü eylem yapma niyetinde olan Filistinlinin öldürülmesi gerektiğini düşünürken, %44’ü karşı çıkıyor.

Yine ankete katılanların %38,5’i intifadayla birlikte günlük yaşamını değiştirdiğini belirtirken, %79,5’i eylemi yapanların evlerinin yıkılmasının caydırıcı bir ceza olduğunu, %11’i hükümetin böyle bir şey yapmak zorunda olmadığını ifade etti.

Siyonistlerin Mescidi Aksa’da ayin yapma arzusu karşısında Netanyahu’nun takındığı tavrın kötü olduğunu belirten çoğunluk bu şartlarda orada dua etmenin ise mümkün olmadığını ifade etti.

Katılımcıların %56’sı hükümetin son olaylara yönelik tutumunun kötü olduğunu belirtti.

Siyonist işgal hükümetinin teşvik ve tahrikleriyle Mescidi Aksa ve buradaki Müslümanlara saldıran işgal askerleriyle Siyonist çetelere karşı başlayan direniş zamanla intifadaya dönüştü.

fiem

Yorumlar