Siyonist Ajanlar Bakın Hangi Kılığa Giriyor (VİDEO)

23 yaşındaki Abdurrahim Hasan, yüzleri maskeli ve aynı diğer eylemciler gibi giyinmiş 6 Siyonistin ellerinde silahlarla eylemciler arasında dolaştığını gösteren görüntüleri paylaştı.  

Görüntülenme: 1255 Tarih: 09 Kasım 2015 06:30
Siyonist Ajanlar Bakın Hangi Kılığa Giriyor (VİDEO)

Beytüllahim'de Rachel türbesinde bulunan askeri kontrol noktasına giden yol, Ekim ayının başından bu yana Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki zulmü protesto eden Filistinli gençlerle İsrail emniyet güçleri arasında düzenli olarak çatışmaların yaşandığı bir alan haline gelmiş durumda. 

Alana giden protestocular işgal güçlerinin şiddetli müdahalesiyle karşılaşıyor. Geçtiğimiz ay alanda yaşanan çatışmalarda aralarında 28 yaşındaki Mutaz Zavahre'nin de bulunduğu 26 kişi hayatını kaybetti.

Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için önemli bir yer olan Rachel türbesi Beytüllahim'in kuzeyinde yer alıyor ancak buraya sadece Yahudiler gidebiliyor. Önceleri gelişen ticari bir yer olan bu alan şimdi ise İsrail tarafından duvarlarla kapatılmış, Beytullahim ve Kudüs arasındaki ana arteri kapatmak için de  askeri kontrol noktalarıyla kuşatılmış durumda. 

Cuma günü işgal kuvvetlerine taş atan Filistinli gençlere El-Azze mülteci kampı yanında bulunan askeri noktadan yoğun miktarda göz yaşartıcı ve zehirli gaz atılmıştı.

Bir hafta önce başka bir mülteci kampında bir işgal askeri "Ayda halkı eğer taş atmaya devam ederseniz çocuk, yetişkin, yaşlı hepinizi öldürene kadar gaz sıkacağız" anonsunda bulunmuştu.

Olayın bir gün ardından ise 8 aylık bir Filistinli bebek İsrail askerlerinin sıktığı gazdan etkilenerek hayatını kaybetmişti. 

Cuma günü yaşanan protestolar sırasında sivil kıyafetler giyerek Filistinli göstericilerin arasına karışan işgal ajanları bir protestocuyu silah çekerek darp edip tutukladı. Ajanlar Filistinli gençlerin arasında bulunup genci tutukladıkları sırada işgal askerleri plastik mermi ve gazlarla diğer eylemcilere müdahale ediyordu. Filistinliler ise "Arap olmuş, Arap gibi davrananlar" anlamına gelen "Musta'rabin" ismini verdikleri bu ajanlara ve işgalcilerin benzer  uygulamalarına artık alışmış durumda ve daha temkinli davranıyorlar. 

Bu çatışmalarda yer alan 23 yaşındaki Abdurrahim Hasan yüzleri maskeli ve aynı diğer eylemciler gibi giyinmiş 6 kişinin ellerinde silahlarla eylemciler arasında dolaştığını, 3 Filistinli göstericiyi yakaladıklarını ancak bunlardan ikisinin kaçmayı başardığını söyledi. Alanda fotoğraf çekmek için göstericilerin yanında bulunduğunu söyleyen Hasan, sivil giyimli ajanların yanına geldiğini ve kafasına silah dayayarak alanı terk etmesini söylediklerini belirtti. Hasan tehditlere rağmen çatışmalar esnasında video ve fotoğraf çekmeye devam ettiğini söyledi. 

İşte Abdurrahim Hasan’ın çektiği o video: 

 

 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar