Ebu Merzuk:''Bizim Zihnimizde Filistin Devleti Denizden Nehre Kadardır.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Musa Ebu Merzuk, Mahmut Abbas’ın Hamas’ın işgal rejimiyle görüştüğü ve darbeyle iktidardan düşürülen Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi zamanında Gazze’yi Sina’ya doğru genişletmeyi kabul ettiği yönündeki iddialarını yalanladı.  

Görüntülenme: 1246 Tarih: 10 Kasım 2015 13:09
Ebu Merzuk:''Bizim Zihnimizde Filistin Devleti Denizden Nehre Kadardır.''

Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden açıklama yapan Hamas lideri Ebu Merzuk, kendilerinin Filistin toprağının bir karışını dahi başka ülkelerin metrelerce toprağıyla değiştirme gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirterek, böyle düşünenlerin iftira attıklarını söyledi.

Siyonist işgal rejimiyle görüşmediklerini ve asla onu tanımayacaklarını, onu yok edinceye kadar çalışacaklarını belirten Ebu Merzuk, bu konuda razı kimin olduğuna veya kimin karşı çıktığına bakmadıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: Gazze’de emirlik yoktur. Filistin devleti Gazze’siz olmaz. Bizim zihnimizdeki devlet denizden nehre kadardır. Bunu bazıları bir hayal olarak görüyorsa da biz bunu bir olguya dönüştüreceğiz.

Kahire’de bulunan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, cunta lideri Sisi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Hamas ile ilgili yalan bilgiler vererek şöyle demişti: Hamas hareketi işgal rejimiyle görüşmeler yapıyor. Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi 2012 yılında iktidara geldiğinde kendisinden Filistin davasını bitirmesini ve Gazze topraklarını Sina’ya doğru bin kilometre kare kadar genişletmesini talep etti.

fiem

Yorumlar