Gannuşi Filistin Halkının Desteklenmesini İstedi

Tunus’ta faaliyet gösteren En-Nahda Hareketi lideri Şeyh Raşid Gannuşi, Kudüs İntifadası’nın Kudüs ve Batı Yaka’nın özgürlüğü için bir başlangıç olduğunu belirterek, bu intifadanın intifadaların ve Arap devrimlerinin anası olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 743 Tarih: 10 Kasım 2015 04:40
Gannuşi Filistin Halkının Desteklenmesini İstedi

Kudüs İntifadası’yla ilgili olarak kaptığı değerlendirmede işgalci İsrail’in işlediği cinayetlerin bir sonucu olarak ortaya çıkan intifadaya hayran olduğunu söyleyen Gannuşi, Filistinli gençlerin kahramanlıklarını takdir ettiklerini ifade etti.

Gannuşi yaptığı değerlendirmenin devamında “Kudüs İntifadası Filistin’in özgürlüğü ve söndürülmüş gibi görünen Arap Baharının geleceğiyle ilgili iyimser bir hava veriyor. Çünkü Filistin halkı direndi mi, bir uçtan diğer uca kadar bütün ümmetin ayağa kalktığını görürsün” dedi.

Filistin halkının işgale karşı başlattığı intifanın desteklenmesini isteyen Gannuşi, olup bitenin Kudüs’ün kurtarılması için tarihi bir fırsat olduğunu belirterek, çıplak göğüsleriyle direnen mazlum Filistin halkının yalnız bırakılmamasını istedi.

Gelişmelerin Filistin davasının lehine olduğuna dikkat çeken Gannuşi, Mısır halkının seçimlerde gösterdiği sessiz tavırla, Tunus halkının gösterdiği direniş ve Avrupa’nın değişik yerlerinden gelen haberlerin hayır müjdesi verdiğini kaydetti.

fiem

Yorumlar