ABD'den Hizbullah'a Teknik Malzeme Satan Şirketlere Ambargo

Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada ikisi Çin'de biri Lübnan'da bulunan üç şirkete Hizbullah örgütüne insansız hava yapımında kullanılan teknoloji ve ekipman sağladığı gerekçesi ile ambargo uygulanacağını açıkladı.  

Görüntülenme: 1485 Tarih: 10 Kasım 2015 18:51
ABD'den Hizbullah'a Teknik Malzeme Satan Şirketlere Ambargo

Diğer bir Çin şirketine de Yemen'deki Husiler'e, bu grup tarafından yol kenarına bomba döşeme işleminde kullanılan elektronik parça sağladığı gerekçesi ile yaptırım uygulanacağı açıklandı.

Maliye Bakanlığı'nın terörizm ve finansal istihbarat birimi sorumlusu Adam Szubin “Hizbullah tehlikeli ve istikrarsızlık oluşturan terörist bir grup. Bu yüzden Maliye Bakanlığı, örgütün gelir kaynaklarını hedef alarak örgüt üzerinde en üst seviyede baskı kurmaya kararlı” açıklamasında bulundu.

Szubin ayrıca “Bugün gerçekleştirdiğimiz şey ile Hizbullah'ın ticaret sektörünü kullanarak askeri kapasitesini nasıl geliştirdiğini ve terör faaliyetlerini nasıl hayata geçirdiğini görmüş olduk” dedi.

Hizbullah'ın Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nde insansız hava aracı operasyonları için küçük çaplı bir hava pisti kurduğu bilinmekte.

Maliye Bakanlığı'nın yaptırım kararı Beyrut merkezli Vatech SARL şirketi ve sahibi Fadi Hüseyin Serhan'ı hedef almakta. Serhan ABD, Avrupa, Asya ve Ortadoğu'daki birçok şirketten Hizbullah adına insansız hava aracı araçları, yedek parçalar ve çeşitli elektronik ekipmanlar satın almaktaydı.

Yaptırımlar ayrıca Ali Zeaiter'in sahibi olduğu ve Hizbullah'a insansız hava aracı geliştirmede kullacağı haberleşme elektroniği ve navigasyon ekipmanları sağlayan Aero Skyone ve Labico SAL Offshore şirketleri bulunmakta.

Aslı www.washingtonexaminer.com sitesinde yer alan haber Melahat Kemal tarafından TIMETURKiçin Türkçe'ye çevrilmiştir.

Yorumlar