Siyonist Gazete Kime Akıl Verdi?

Jerusalem Post gazetesi, yayınladığı bir makalede Gazze-İsrail arasında yaşanan sorunların ve Gazze şehrinin yıkıma uğramasının tek sorumlusunun İran olduğunu iddia etti.  

Görüntülenme: 999 Tarih: 10 Kasım 2015 01:02
Siyonist Gazete Kime Akıl Verdi?

İran’ın HAMAS’a sayısız füze ve roket gönderdiğini, el yapımı bombaların nasıl yapıldığını militanlara İran’ın öğrettiğini, kazılan tünellerle HAMAS militanlarının saldırılarına yardım ettiğini, bölgede barış ve huzurun İran tarafından bozulduğunu söyleyen gazete, Gazze halkına direnişten vaz geçmeleri ve olayın güzellikle sona ermesi tavsiyesinde bulundu.

İran’ın nükleer antlaşmayla önü açılacak olan parasının Gazze’nin yeniden imarına harcanması gerektiğini yazan gazete, Gazze’deki yıkımın tek sebebinin İran olduğunu iddia etti. İran’ın yaklaşık 100 milyar Dolar parasının serbest bırakıldıktan sonra bir kısmıyla Gazze’yi yeniden eski güzelliğine dönüştürmek için kullanılması gerektiğini belirten Jerusalem Post, bölgede çözüm için Filistinlilerin direnişi bırakması ve İsrail’in istediği doğrultuda hareket etmeleri gerektiğini yazdı.

Siyonist bir gazetenin bu denli hem Filistinlileri aşağılarcasına hem de Filistin davasına yıllarını vermiş İran’ı olayın yegane sorumlusuymuş gibi göstermesine bakılırsa kursaklarındaki düğümün verdiği acı çok fazla olsa gerek. Direnişin bağımsız Filistin ve Mescidi Aksa düşüncesinin gerçekleşmeden bitmeyeceğini bilen gazete, kendi kamuoyu ve vicdanlarını rahatlatmak ve biraz da olsa zafer duygusuna kapılmaları için yeterli cümleler olsa gerek. 

TR.JAMNEWS

Yorumlar