Filistinli Gruplardan Londra Belediye Başkanına Boykot

Filistinli resmi kurumlar ve sendikalar, bugün (11 Kasım Çarşamba) Ramallah'ı ziyaret eden Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'a İsrail yanlısı açıklamaları ve işgal rejimini "demokratik devlet" olarak nitelemesi nedeniyle tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 843 Tarih: 12 Kasım 2015 18:11
Filistinli Gruplardan Londra Belediye Başkanına Boykot

Ramallah'taki Eğitim ve Öğretim Bakanı Sabri Saydam, Johnson'u karşılama törenini boykot ettiğini belirterek, Londra Belediye Başkanı'nın işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret ederken ve işgal güçlerinin yargısız infazları devam ederken İsrail'den Ortadoğu'daki tek demokratik devlet olarak bahsetmesi karşısında kendisini boykot etme hakları olduğunu söyledi.

Saydam, "Filistinliler ihtiyaç fazlası bir halk değiller. İnsanlıkları hiç kimseden aşağıda değil" dedi.

Filistin Mühendisler Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada da, Batı Yaka'nın Ramallah kentinde düzenlenecek sendika programına katılması beklenen Londra Belediye Başkanı'nın, İsrail hakkındaki sözlerine tepki gösterilerek, Johnson'a yapılan davetin iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Mühendisler, doktorlar, eczacılar ve veterinerler sendikası olarak, işgalci devlet lehine söylediği siyasi sözlerini protesto ettiğimiz Johnson'ı ağırlamayı kabul etmiyoruz" denildi.

fiem

Yorumlar