Şehit Şelalide İntikam Sloganları Eşliğinde Toprağa Verildi

İşgal güçlerinin bu sabah (12 Kasım Perşembe) erken saatlerde El-Halil'deki bir hastaneye düzenlediği baskın sırasında şehit ettiği Abdullah Azzam Şelalide, öğle saatlerinde Sair beldesinde kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 783 Tarih: 12 Kasım 2015 09:18
Şehit Şelalide İntikam Sloganları Eşliğinde Toprağa Verildi

El-Halil'deki El-Ehli Hastanesi'nde yapılan otopsi sonucu şehidin susturucu takılmış silahla başından, göğsünden, kolundan ve bacağından vurulduğu anlaşıldı.

Abdullah Azzam Şelalide'nin işgal güçlerince ağır bir şekilde yaralandıktan sonra 40 dakika yerde kan kaybettiği ve sağlık ekiplerinin müdahalesine izin verilmediği bildirildi.

Şehit Abdullah Azzam Şelalide'nin cenazesi hastaneden alınarak doğum yeri olan Sair beldesine götürüldü ve El-Iys Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlar İslami Direniş Hareketi (Hamas) sancakları taşıyarak şehidin intikamının işgal güçlerinden alınmasını isteyen sloganlar attı.

Bu arada, Hamas sözcülerinden Husam Bedran, Abdullah Azzam Şelalide'nin şehit edilmesi üzerine yayınladığı mesajda işgal güçlerinin yargısız infazını kınadı.

Bedran, Arap kılığına girmiş işgal askerlerine karşı Filistinlilerin güç birliği yapması gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar