Filistinli Gruplardan 3. İntifada'ya Destek

Gazze’de bir araya gelen Hamas ve Fetih hareketleri mensupları, Kudüs İntifadası'nda Filistin bayrağının öne çıkarılması ve sahadaki direnişçi gençlere destek verilmesi konusunda karar aldılar.  

Görüntülenme: 1022 Tarih: 13 Kasım 2015 17:38
Filistinli Gruplardan 3. İntifada'ya Destek

Görüşmeye katılan hareket temsilcileri, enformasyon çalışmalarını örgütlemek için bir şeref belgesinin ortaya konulmasını, intifadayı desteklemek için  ister örgütlere bağlı olsun veya isterse resmi olsun bütün radyo ve  televizyonlarda konu birliğine gidilmesi ve her hafta bir defa aynı dalgadan yayın yapmaları gerektiğini ifade ettiler.
 
Görüşmede söz alan Hamas hareketi temsilcisi İsmail Rıdvan, hem sahada hem de resmi düzlemde Filistinlilerin birlik olması gerektiğini belirterek, intifadanın büyüyüp gelişmesine imkan verilmesi gerektiğini söyledi. 

Fetih hareketi liderlerinden milletvekili Eşref Cumua ise Kudüs İntifadası'nın her alanda desteklenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

Direniş gruplarına çağrıda bulunan Cumua, intifadayı korumak ve onu bitirmek için yapılan planları başarısız kılmak için ortak bir stratejinin ortaya konulmasını istedi.

fiem

Yorumlar