Lieberman'dan Kışkırtıcı Açıklamalar

"Evimiz İsrail" Partisi Başkanı Avigdor Lieberman, El-Halil'de iki yerleşimcinin ölümüyle ve bir yerleşimcinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı eylemin ardından Hamas'ın ve İslami Cihad'ın tasfiye edilmesi ve bitirilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1078 Tarih: 14 Kasım 2015 18:20
Lieberman'dan Kışkırtıcı Açıklamalar

İsrail televizyonunda yayımlanan açıklamasında Lieberman, İsrail'in ‘terör’ün kökünü kazıması gerektiğini, Gazze Şeridi’nde Şalit Antlaşmasıyla serbest bırakılanlara yönelik gelecek operasyonların planlanması gerektiğini söyledi.

Lieberman, Hamas ve İslami Cihad'ın kökü kazınıp, Gazze'de bulunan "katil yönetim" bir an önce tasfiye edilmediği sürece İsrail'in güvende olamayacağını belirtti. 

Konuyla ilgili Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu ise Yediot Ahronot gazetesinde yayımlanan açıklamasında: "Saldırının sorumlularını bulacağız ve daha önce yaptığımız gibi haklarında gerekli kararı vereceğiz" dedi.

Dün (Cuma) akşam üzeri Batı Şeria’da bulunan El-Halil şehrinin güneyinde yerleşimcilere yönelik yapılan silahlı eylemde iki Siyonist yerleşimci hayatını kaybederken, biri de yaralandı. Patlamadan sonra çok sayıda asker ve ambulansın olay yerine giderken, askerlerin kaçan Filistinlileri yakalamak için geniş çaplı aramalara başladığı belirtildi.

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar