Gasıp Rejim Filistinlilerin Evlerini Yıktı

İşgal ordusunun Siyonist hedeflere yönelik eylem yapan Filistinlilerin evlerini yıkma kararı ve işgal mahkemesinin de bu kararı onaylamasından sonra dün gece işe başlayan işgal ordusuna bağlı ekipler geçen ay Itamar eylemini yapanlarla üç ay önce işgal askerlerine ateş açan ve hâlâ Filistin Yönetimi zindanlarında bulunan Filistinlinin evini havaya uçurdu.  

Görüntülenme: 884 Tarih: 14 Kasım 2015 04:12
Gasıp Rejim Filistinlilerin Evlerini Yıktı

Dün gece geç saatlerde Nablus’a giren çok sayıda işgal askeri, geçen ay Itamar Yerleşkesi yakınlarında silahlı eylem yapıp üç çocuğa dokunmadan iki kişiyi öldüren ve hâlâ zindanda bulunan üç Filistinliyle üç ay önce eylem yapan ve şu anda Filistin Yönetimi'ne bağlı zindanlarda tutuklu bulunan Muaz Hamid’in Silvad’daki evini kuşattı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, dün gece sabaha doğru çok sayıda işgal askerinin şu anda işgal rejimi zindanlarında bulunan Kerem El-Mısri, Yahya el-Hac Hamad ve Semir El-Kusa’nın evlerini kuşatıp aileleri dışarı çıkardıktan sonra evlere yerleştirdikleri patlayıcılarla evleri havaya uçurduklarını söyledi.

Yıkım için gelen işgal ekibine tekbir ve sloganlarla karşı koymaya çalışan Nablus halkıyla işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Filistin Kızılayı verdiği bilgide dün gece sabaha doğru başlayan ve sabaha kadar devam eden çatışmalarda 9 kişinin yaralandığını kaydetti.

 

Silvad beldesine gelen işgal güçleri, üç ay önce Siyonistlere ateş açmakla suçlanan ve şu anda Filistin Yönetimi zindanlarında bulunan Muaz Hamid’in evini bastı. Ev halkıyla komşu evlerde yaşayanları dışarı çıkarıp yakın bir okulda topladıktan sonra patlayıcı uzmanları eve patlayıcı yerleştirip havaya uçurdu.
fiem

Yorumlar