İsmail Haniye:''Siyaset Direnişsiz,Direnişte Siyasetsiz Olamaz.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Kudüs için başlayan intifadayı güvenlik işbirliğinden ve intifadayı kuşatıp bastırma girişimlerinden korumak gerektiğini belirterek, bunun için herkesi içine alacak ulusal bir stratejinin oluşturulması gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1824 Tarih: 14 Kasım 2015 02:51
İsmail Haniye:''Siyaset Direnişsiz,Direnişte Siyasetsiz Olamaz.''

Bugün (14 Kasım Cumartesi) Gazze’de düzenlenen Üçüncü Filistin Ulusal Güvenlik Konferansı'nda konuşan eski başbakan İsmail Heniyye, Kudüs İntifadası'nın insan ve toprağı özgürleştirmeden durmayacağını ifade etti.

Hamas lideri yaptığı konuşmada, bugün yaşanan en büyük değişimin Kudüs İntifadası olduğunu, bu intifadanın Filistin halkının devlet kurma ve dönüş rüyalarını gerçekleştirecek maddi ve manevi kazanımlara imza atacağına dikkat çekti.

İntifadanın sebeplerine de değinen Heniyye, “İntifada sürpriz olmadı. Bu birikmiş bir öfkenin, işgalden kurtulmak isteyen bir halkın gösterdiği tepkidir” dedi.

Siyaseti direnişten ayırmanın olumsuz bir düşünce olduğunu vurgulayan Heniyye, siyasetin direnişsiz, direnişin de siyasetsiz olamayacağını, siyasetle uğraşmanın sorun olmadığını, ancak sorunun siyasetle direniş silahını boğma olduğunu kaydetti. 

fiem

Yorumlar