Batı Yaka'da Eylem

Batı Yaka'nın orta kesimindeki Ramallah kenti yakınlarında dün (14 Kasım Cumartesi) Filistinli bir eylemcinin gerçekleştirdiği otomobille çarpma eyleminde dört Yahudi yerleşimci yaralandı. Eylemi gerçekleştiren Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 862 Tarih: 15 Kasım 2015 00:55
Batı Yaka'da Eylem

İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi, konuyla ilgili haberinde, Filistinli sürücünün aracıyla hızlı bir şekilde gelerek Yahudi yerleşimcilerin aracına çarptığını ve dört yerleşimcinin yaralandığını söyledi.

Gazete, Pisgat Yahudi Yerleşkesi yakınlarında meydana gelen olayda yaralanan yerleşimcilerden birinin yarasının orta derecede ve diğerlerinin yaralarının ise hafif olduğunu bildirdi.

Olayın ilk başta sıradan bir trafik kazası olduğunu açıklayan işgal ordusu daha sonra bu görüşünden vazgeçerek Filistinli direnişçi tarafından gerçekleştiren bir eylem olduğunu belirtti.

İşgal rejiminden yayın yapan 0404 haber sitesi, işgal güçlerinin eylemi gerçekleştiren Filistinlinin aracını bulduğunu ve eylemcinin yanında büyük bir bıçak olduğunu öne sürdü.

fiem

Yorumlar