İşgal Yönetimi İslami Hareket'i Yasa Dışı İlan Ederek Yasakladı

İşgal yönetimi, 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'i yasaklayarak, harekete bağlı tüm kurumlardan bugünden (17 Kasım Salı) itibaren çalışmalarına son vermesini istedi. İşgal güçleri, yasa dışı ilan edilen İslami Hareket'e ait kurumlara bu sabah erken saatlerde baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 836 Tarih: 17 Kasım 2015 00:12
İşgal Yönetimi İslami Hareket'i Yasa Dışı İlan Ederek Yasakladı

İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, işgal yönetiminin İslami Hareket'i ve harekete bağlı 17 kurumu yasa dışı ilan etme kararını reddettiklerini söyledi.

Şeyh Raid Salah, işgal yönetiminin İslami Hareket'i, kurumlarını ve bazı liderlerini yasaklı ilan ettikten sonra işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Ummu'l-Fahm kentindeki İbni Teymiyye Külliyesi'nde bulunan ofislerine baskın düzenlediğini bildirdi.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, İslami Hareket'in yasaklanması kararının hareketin kışkırtıcı faaliyetlerine son vermek ve vatandaşların hayatını korumak amacıyla alındığını öne sürdü.

Şeyh Raid Salah, yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin İslami Hareket'e ait kurumlara düzenlediği baskınlar sırasında bazı dosyalara ve bilgisayarlara el koyduğunu, İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah'ı, yardımcısı Kemal El-Hatib'i, Kudüs ve Mescid-i Aksa dosyası sorumlusu Süleyman Ahmed'i ifade vermeye çağırdığını söyledi.

İşgal yönetiminin kararını zalim ve keyfi olarak nitelendiren Şeyh Raid Salah, İslami Hareket'in var olmaya devam edeceğini ve kuruluş nedeni olan sabitelere sahip çıkmayı sürdüreceğini ifade etti.

Yorumlar