Er-Reşak: "İslami Hareket Filistin Halkının Ayrılmaz Bir Parçası"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in işgali reddeden Filistin halkının ayrılmaz bir parçası olduğunu, yasaklanamayacağını ve yok edilemeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1061 Tarih: 17 Kasım 2015 16:12
Er-Reşak:

İzzet Er-Reşak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İslami Hareket'in faaliyetlerinin yasaklanmasının 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan halkın Filistinlilerin özgürlük savaşı dışında tutulmasını amaçladığını ifade etti.

İslami Hareket'in yasaklanmasını ve kurumlarının kapatılmasını "Kudüs İntifadası'nı bastırmaya ve Filistin halkının iradesini kırmaya yönelik bir çaba" olarak nitelendiren Er-Reşak, işgal yönetiminin bu tür kararlarının Şeyh Raid Salah ve arkadaşlarını korkutamayacağını söyledi.

Hamas Hareketi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İslami Hareket'in yasaklanması kararının ırkçı olduğunu bildirdi.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (17 Kasım Salı) yayınladığı bildiride, Hamas Hareketi'nin kararı kınadığını açıkladı ve kararın 1948'de işgal edilen topraklardaki Filistin varlığını hedef aldığına dikkat çekti.

İşgal yönetiminin kararının İslami Hareket'i Mescid-i Aksa'yı savunma görevinden uzaklaştırmayı hedeflediğini belirten Ebu Zuhri, uluslararası toplumu üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet etti.

Yorumlar