İspanya'dan Sevindiren Karar

İspanyol Publico gazetesi bugün (17 Kasım Salı) yayınladığı bir haberde, İspanya Ulusal Mahkemesi yargıcı Jose de la Mata'nın Özgürlük Filosu'na düzenlenen saldırı nedeniyle işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkardığını yazdı.  

Görüntülenme: 912 Tarih: 18 Kasım 2015 05:07
İspanya'dan Sevindiren Karar

Haberde, Netanyahu ve aralarında eski ve yeni hükümet yetkililerinin bulunduğu toplam yedi ismin İspanya’ya giriş yapmaları halinde tutuklanma riskiyle karşı karşıya oldukları ifade edildi.

İspanyol yargısının haklarında tutuklama emri çıkardıkları listesinde Netanyahu’nun yanı sıra, dönemin savunma ve dışişleri bakanları Ehud Barak ve Avigdor Lieberman’ın da aralarında bulunduğu toplam beş bakan ile baskında görev alan amiral yardımcısı Maron Elizer'in de olduğu bildirildi.

İspanya Ulusal Mahkemesi yargıcı Jose de la Mata, filo baskını davası kapsamında İspanyol polisiyle sivil otoritelere, bu isimlerin ülkeye girmeleri halinde kendini bilgilendirmeleri talimatını verdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Emmanuel Nachshon, işgal rejimi gazetelerinden Jerusalem Post’a yaptığı açıklamada, bu gelişmeyi bir provokasyon olarak değerlendirdiklerini söyledi. Nachshon, tutuklama emirlerinin iptali için İspanyol makamlarıyla temasta olduklarını da açıkladı.

fiem

Yorumlar