Katil Rejim Ramallah'ta Bir Genci Şehit Etti

Ramallah'ın kuzeyindeki Turmus Ayya köyünde dün akşam (17 Kasım Salı) işgal güçleri Filistinli bir genci şehit etti ve iki genci de yaraladıktan sonra gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 739 Tarih: 18 Kasım 2015 22:51
Katil Rejim Ramallah'ta Bir Genci Şehit Etti

Filistin Sağlık Bakanlığı, Ramallah'a bağlı Arura köyü sakinlerinden 24 yaşındaki Muhammed Munir Hasan Salih'in Turmus Ayya köyünde işgal askerlerinin kurşunlarıyla şehit olduğunu duyurdu.

Filistinli gencin şehit olmasıyla birlikte Kudüs İntifadası'nın başladığı 1 Ekim'den 17 Kasım'a kadar hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 89'a yükseldiği, şehitlerden 18'inin çocuk ve 4'ünün kadın olduğu ifade edildi.

İşgal televizyonu 10'uncu kanalı olayın işgal güçlerine köyün girişinde ateş açılmasının ardından meydana geldiğini ve işgal askerlerinden yaralanan olmadığını söyledi.

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot gazetesi de Filistinli üç gencin araçlarıyla işgal devriyesine yaklaştığını, işgal askerlerine ateş açtıklarını ve işgal askerlerinin de karşılık verdiğini iddia etti.

Görgü tanıkları ise işgal güçlerinin Filistinli gençlere ateş açarak gençlerden birini şehit ettiğini ve ikisini yaraladığını, ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale etmesine izin vermediğini, daha sonra yaralı gençleri gözaltına alıp götürdüğünü söyledi.

fiem

Yorumlar