Katil Rejim Filistin Kızılay'ına Bağlı Sağlık Ekiplerine de Saldırıyor

Filistin Kızılay Derneği, işgal güçlerinin Ekim ayı başından bu yana işgal altındaki Filistin topraklarında sağlık ekiplerini hedef alan 277 saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 690 Tarih: 19 Kasım 2015 01:53
Katil Rejim Filistin Kızılay'ına Bağlı Sağlık Ekiplerine de Saldırıyor

Dernek, dün (18 Kasım Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin 31 sağlık görevlisini ve Kızılay gönüllüsünü yaraladığını ve saldırılarda 76 ilk yardım aracının zarar gördüğünü, 70 olayda da ilk yardım ekiplerinin yaralılara ve hastalara ulaşmasını engellediğini söyledi.

Filistin Kızılayı Derneği Başkanı Yunus El-Hatib, işgal yönetimini Kızılay ve ilk yardım ekipleri aleyhinde kışkırtıcılık yapmakla suçladı.

El-Hatib, Filistin Yönetimi'nde diplomatik temsilcileri bulunan ülkelerden birçoğunun temsilcileriyle dün yaptığı görüşmede, işgal yönetiminin Kızılay'ı hedef alarak kamuoyunun dikkatini Filistin topraklarındaki hastanelere ve sağlık kurumlarına yönelik saldırılardan başka bir yöne çekmeyi amaçladığını söyledi.

İşgal hükümeti, Filistin Kızılayı'nın geçen Cuma El-Halil kenti yakınlarında bir Filistinlinin ateş açması sonucu yaralanan Yahudi yerleşimcilere ilk yardımda bulunmadığını iddia etmişti. Söz konusu saldırıda Yahudi yerleşimcilerden biri ölmüş, üçü de yaralanmıştı.

fiem

Yorumlar