Ebu Merzuk'tan Kudüs İntifadası İle İlgili Önemli Açıklamalar

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Musa Ebu Merzuk, Kudüs İntifadası’nın Filistin halkının diri bir halk olduğunu herkese gösterdiğini belirterek, savaşılması gereken sadece bir düşman olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1055 Tarih: 21 Kasım 2015 19:40
Ebu Merzuk'tan Kudüs İntifadası İle İlgili Önemli Açıklamalar

Beyrut’ta Kudüs İntifadası’na destek için düzenlenen konferansa katılan Hamas lideri Ebu Merzuk, birinci intifadada verilen şehitlerin yanında o dönemde tutuklanan ve halen işgal zindanlarında bulunan esirlerin olduğunu ve bunun neticesinde Filistin Yönetimi’yle Oslo Anlaşmasının doğduğunu hatırlattı.

İkinci intifadanın işgal rejiminin Gazze’den çekilmesini sağladığını söyleyen Ebu Merzuk, üçüncü intifadanın ise özgürlük intifadası olacağını, işgalcinin Batı Yaka ve Kudüs’ten çekilmesini sağlayacağını, zindanlarda bulunan bütün esirleri serbest bıraktıracağını ve Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldıracağını ifade etti.

Ebu Zuhri, intifadanın Arapların yanında Müslüman halklara ve tüm ümmete önemli bir hediyeyi takdim ettiğini, bu hediyeyle düşmanlarını ve pusulalarını iyi tespit etmelerini gösterdiğini, dolayısıyla ümmetin de ona gereken her türlü desteği vermesi gerektiğini kaydetti.

Hamas hareketi Kudüs İntifadası’na destek için Filistin içinde ve dışında bir dizi etkinlik yaparak Müslümanlara intifadayı desteklemeleri ve sahiplenmeleri çağrısında bulunuyor.

fiem

Yorumlar