Heniyye: İslami Harekete Saldırmak İslami Kimliğe Saldırmaktır.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Siyonist işgal rejiminin 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki İslamî Hareketi yasadışı ilan ederek çalışmalarını yasaklamasının İslamî ve Filistinli olan her şeye karşı sürdürdüğü savaşın bir halkası olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1794 Tarih: 21 Kasım 2015 09:58
Heniyye: İslami Harekete Saldırmak İslami Kimliğe Saldırmaktır.

Eski Başbakan İsmail Heniyye yaptığı değerlendirmede, “Böyle zalim ve haksız bir çabanın dengeleri değiştiremeyeceğini ve bu halkın yüreğinden kanaatleri söküp atamayacağını bilmekle birlikte, böyle bir kararda akidemize karşı açık bir saldırı olduğunu görmekteyiz. Bu durum, halkımızın ve ümmetin bu kirli ve sinsi hedefleri başarısız kılmak için ciddi bir tavır göstermelerini zorunlu kılıyor” dedi.

1948 yılındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslamî Hareket'i selamladıklarını, yanında olduklarını ve dayanışma içinde olduklarını belirten Heniyye, İslamî Hareket'in Filistin halkını asimilasyona karşı koruduğunu, bütün baskı ve zulümlere rağmen İslamî kimliği korumaya başardığını söyledi.

fiem

Yorumlar