İslami Cihad lideri, El Nehale, Beyrut'ta Filistin İntifadasınıYorumladı

20 Kasım Cuma günü Beyrut'ta, Filistin İntifadasına Destek için düzenlenen Ulusal konferansta konuşan El-Nahale, konuşmasında İntifadanın gençlerin önünü açan bir halk hareketi olduğunu ve hizipsel rekabetten uzak durulması gerektiğini belirtti. 

Görüntülenme: 1271 Tarih: 21 Kasım 2015 12:52
İslami Cihad lideri, El Nehale, Beyrut'ta Filistin İntifadasınıYorumladı

20 Kasım Cuma günü Beyrut'ta, Filistin İntifadasına Destek için düzenlenen Ulusal konferansta konuşan El-Nahale, konuşmasında İntifadanın gençlerin önünü açan bir halk hareketi olduğunu ve hizipsel rekabetten uzak durulması gerektiğini belirtti.

İntifadaya belirli bir hedef konulması gerektiğini söyleyen Nahale, bunun işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı bölme planlarını önlemek için gerekli olduğunu, bu hedefin üst sınırının yükseltilip Batı Şeria ve Kudüs'ün koşulsuz şartsız işgalden kurtarılmasının hedeflenmesi gerektiğini söyledi.

Nahale, konuşmasında İntifadanın korunmasına ve etrafında birleşilmesi hususuna vurgu yaptı ve "Bizim bu intifadayı koruyup, önemini ve kıymetini kaybetmesini önlememiz ve kuşatmaya karşı muhafaza etmemiz gerekmektedir. İntifadanın devam etmesi için bir an önce İntifada etrafında birleşmemiz gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Arap coğrafyasında yaşananlara da değinen Nahale, krizlerin bir an önce çözülüp ümmetin gücünü ve imkanlarını daha doğru yönlere harcaması gerektiğini vurguladı.

Konferansa ev sahipliği yapan Beyrut'un direnişin başkenti olduğunu söyleyen Nahale, Siyonist projelere karşı zafer kapısının 2000 yılında Beyrut'tan açıldığını, yenilemez denilen siyonist ordunun 2006 yılında Beyrut'tan paramparça edildiğini, Beyrut'un direnişe sınırsız destek sağladığını söyledi ve "Direnişçi Filistin halkından kardeş Lübnan'a ve direnişine selam olsun" dedi.

Nahale, "Şuan içinde bulunduğumuz zamanda Yahudi Devleti için geriye kalan tek şey kutsal tapınaklarını inşa etmek, bu durum Filistin'de olan biteni ve mübarek İntifadanın önemini anlamamızı sağlamalıdır. Bütün dünya Filistin meselesinin artık geçmişte kaldığını düşünürken Filistin halkı işgale karşı ve direndi. Bu genç ve kahraman kuşak inisiyatif alarak Kudüs'e hakim olmak için işgalcilerle yüzleşmeye karar verdi." diyerek Kudüs İntifadası'nın önemine vurgu yaptı.

Nahale Kudüs İntifadasıyla beraber Aksa'yı bölme planlarının başarısız olduğunu ve İntifadanın, asıl amacı olan bütün Filistin topraklarını özgürleştirene kadar devam edeceğini belirtti. Daha sonra şunları ekledi: "Bu toprakların özgürleştirilmesi İntifadayla yapılamayacak imkansız bir şey değil, İşgalcileri Gazze'den ve Lübnan'dan kovan yine bu direniş ve intifadaydı, İşgalciler Kudüs'ten ve Batı Şeria'dan da İntifada ile kovulacaktır."

İntifadayla beraber çoğu kişinin unuttuğu veya görmezden geldiği Filistin davasının yeniden hatırlatıldığını vurgulayan Nahale, "İntifadayla beraber İsrail hükümeti büyük bir çıkmaza girdi, bizim bu durumu korumamız ve sonuna kadar gitmemiz gerekir. Şuan her Filistinlinin üzerine düşen İntifadanın etrafında kenetlenip işgalcilere karşı birlik olmaktır." dedi.

Nahale İntifadanın karşılaştığı en büyük zorluğun ise Arap yetkililerin İntifadaya yeterli desteği sağlamaması olduğunu belirtti.

 

İslami Analiz

Yorumlar