BBC Siyonistlerin Baskısıyla Haber Başlığını Değiştiriyor

İsrailli bir grubun 12 Kasım günü gerçekleştirdiği vahşetin ardından BBC, "İsrailliler Filistin hastanesine düzenledikleri baskında bir Filistinliyi öldürdüler" başlığıyla duyurduğu haberi gelen baskılar sonucu anında değiştirdi.  

Görüntülenme: 1087 Tarih: 22 Kasım 2015 04:03
BBC Siyonistlerin Baskısıyla Haber Başlığını Değiştiriyor

Hatırlanacağı üzere, 12 Kasım Perşembe günü, tekerlekli sandalye, takma sakal kullanarak ve hamile kadın kılığına girerek kendini Filistinli olarak gösteren İsrailli bir grup, Al-Ahli hastanesini basarak hastane çalışanlarını etkisiz hale getirmiş; ardından hasta odalarına ve ameliyathanelere saldırmaya başlamışlardı. Saldırganlar, 28 yaşındaki Azzam Izzat Shaban al-Shalalda'yı katlederek hastaneden uzaklaşmıştı.

İsraillilerin gerçekleştirdiği bu vahşetin ardından BBC, internet sitesinde "İsrailliler Filistin hastanesine düzenledikleri baskında bir Filistinliyi öldürdüler" başlığıyla bu haberi duyurmuştu.

Olayın haberi ilk başta durumu basitçe özetleyen bir başlıkla girilmiş ancak ertesi gün; "Kılık değiştiren İsrailliler bir şüpheliyi yakalamak için hastaneye baskın düzenledir" şeklinde değiştirilmişti.

BBC'nin standart uygulamalarında haberlerde yapılan değişiklikler sayfanın alt kısmında belirtilir ancak bu başlık değiştirildiğinde haberi sonradan okuyanlar için değişikliğe dair herhangi bir not düşülmedi.

Yapılan bu değişikliği fark eden medya takipçileri, iki başlığın da alındığı ekran görüntülerini facebook'ta yan yana yayımlayarak "Ne oldu? İsrail yanlılarından şikayet mi geldi? İsrail baskısıyla haberleri eğip büküyor musunuz?" şeklinde sorular sordu.

Daha önce Ekim ayının başlarında, BBC, İsrail Hükümeti Basın Bürosu (GPO) ve İsrail'in Londra Büyükelçiliği arasında gerçekleşen bir görüşmeden sonra BBC'nin başka bir haberinde de başlık değiştirilmiş ve haber detaylarının değiştirildiği de belgelenmişti. 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar