Hamas BM Genel Sekreterini Eleştirdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un işgal güçlerinin işlediği savaş suçları karşısında sessiz kaldığını ve cinayetleri durdurmak için hiçbir adım atmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1422 Tarih: 23 Kasım 2015 02:38
Hamas BM Genel Sekreterini Eleştirdi

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (22 Kasım Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve uluslararası hukuka saygı duymaya davet etti.

Ebu Zuhri, Yahudi yerleşimci liderlerinden birinin Filistinli bir genç kıza aracıyla kasıtlı olarak çarpmasının ve işgal güçlerinin ateş açarak genç kızı şehit etmesinin savaş suçu olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü, işgal güçlerinin işlediği savaş suçlarının ve cinayetlerin Filistin halkını kendini savunmak için intifadaya daha çok sarılmaya ve intifada araçlarını geliştirmeye sevk edeceğini ifade etti.

İşgal güçleri bu sabah Havara kontrol noktası yakınlarından 16 yaşındaki Eşragat Taha Katnani isimli genç kızı Yahudi yerleşkeleri eski başkanının otomobiliyle çarpmasının ardından ateş açarak şehit etti.

fiem

Yorumlar