Ebu Merzuk'tan Filistinli Gruplara Önemli Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Filistinlilerin tavır birliğine ve mülteci kamplarının korunmasına vurguda bulunarak, Kudüs İntifadası'nın geliştirilmesi ve ortak bir liderliğin oluşturulması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1284 Tarih: 23 Kasım 2015 13:46
Ebu Merzuk'tan Filistinli Gruplara Önemli Çağrı

Ebu Merzuk bugün (22 Kasım Pazar) Lübnan'daki Aynu'l-Hulve Mülteci Kampı'nı ziyaret ederek, Hamas'ın bölgedeki liderlerinin yanında milli ve İslami grupların temsilcileriyle görüştü.

Kudüs İntifadası'nın Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık yürüyüşünün devamı olduğunu belirten Ebu Merzuk, Filistinlilerin sorunlarının gerçek anlamda bir uzlaşıyla ancak çözülebileceğini ifade ederek, bölünmüşlük halinin herkesin önünde engel olduğunu söyledi.

Siyasi programlar ve görüşler ne kadar farklı olursa olsun milli birliğe inandıklarını kaydeden Ebu Merzuk, Aynu'l-Hulve Mülteci Kampı'nı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Lübnan'daki Filistinli mültecilerin durumuna da değinen Ebu Merzuk, Lübnan kanunlarının Filistinlilerin onurlarıyla yaşamalarına izin vermediğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar