İşgal Güçleri Gazze Sınırında 35 Filistinliyi Yaraladı

Bugün (27 Kasım) Cuma namazından sonra Kudüs ve Batı Yaka’daki Filistinli kardeşleriyle dayanışma içinde olduklarını göstermek ve Kudüs İntifadası’nı desteklediklerini ifade etmek için Gazze sınırına yürüyüş yapan Filistinlilere saldıran işgal güçleri 35 kişiyi yaraladı.  

Görüntülenme: 1164 Tarih: 27 Kasım 2015 00:20
İşgal Güçleri Gazze Sınırında 35 Filistinliyi Yaraladı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref Kudra yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin bugün sınırda 35 kişiyi yaraladığını belirterek, bunlardan 17’sinin Gazze’de, 9’unun kuzey bölgesinde, 5’inin orta bölgesinde ve 3’ünün de Han Yunus’ta yaralandıklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ise verdiği bilgide, El-Bureyc Mülteci Kampının doğusunda işgal askerlerinin ateşiyle yaralanan 6 Filistinlinin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Yerel kaynaklar, bugün Cuma namazında sonra sınıra yürüyen Gazzellilerin Han Yunus, Nahil Uz civarı ve El-Bureyc Mülteci kampı civarında işgal güçlerinin saldırılarına uğradıklarını kaydettiler.

Kaynaklar verdikleri bilginin devamında, işgal güçlerinin sınıra doğru yürüyen ve askerlere yaklaşmak isteyen göstericilere yoğun bir şekilde gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullandığını belirttiler.

İntifadanın başından beri Gazze sınırında Filistinlilere saldıran işgal güçleri şimdiye kadar yirmiye yakın kişiyi şehit etti ve yüzlercesini de yaraladı.

Yorumlar