Netenyahu Eylem Yapan Aileleri Gazze'ye Sürmek İstiyor

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal-10 televizyonu Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun İsraillileri hedef alan eylemlerde bulunanların ailelerini Gazze’ye sürgün etmeyi desteklediğini belirtti. 

Görüntülenme: 1479 Tarih: 28 Kasım 2015 11:16
Netenyahu Eylem Yapan Aileleri Gazze'ye Sürmek İstiyor

İsrail televizyonu verdiği haberde, Netanyahu’nun dile getirdiği bu seçeneğin Güvenlik Bakanı Moşe Ya’alon tarafından da desteklendiğini ifade etti.

Kanal-10 televizyonu, işgal hükümetinin eylem yapanların evlerinin yıkılmasıyla ilgili olarak daha önce aldığı karardan sonra ailelerinin sürgün edilmesini planladığın kaydetti.
 
Geçen hafta Gush Etzion Yerleşkesi'ni Savaş Bakanı Ya’alon ile birlikte ziyaret eden Netahyahu, komutanlarla eylem yapan şahısların ailelerini Gazze’ye sürgün etme seçeneğini görüşmüş ve onlardan görüş almıştı.

Kaynaklara göre böyle bir uygulama oldukça zor görünüyor. Çünkü işgal rejiminde bazı hukukçular uluslararası hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle buna karşı çıkılacağını belirtiyorlar.
 
Sadece hukukçular değil, güvenlik ve askeri bazı kaynaklar da buna karşı çıkıyorlar ve sadece sürgün değil, ev yıkma politikasının da faydadan çok zarar getirdiğini savunuyorlar.

fiem

Yorumlar