Ebu Ras'tan İslam Ülkelerine Önemli Çağrı

Filistin Alimleri Birliği Başkanı Mervan Ebu Ras, Filistin'deki çatışmanın siyasi değil dini olduğunu belirterek, işgalcilerin sözde heykel ile ilgili iddialarına dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1009 Tarih: 29 Kasım 2015 02:32
Ebu Ras'tan İslam Ülkelerine Önemli Çağrı

İsrail'in dini esaslar üzerine kurulduğunu, bayrağının ve üzerindeki yıldızın, parlamentosunun, kentlerinin ve caddelerinin, isimlerinin buna işaret ettiğini bildirerek, "Siyasi tavırlarla buna nasıl karşı koyabiliriz?" diye sordu.

Ebu Ras, Dünya Müslüman Alimler Birliği ile Filistin Alimler Birliği'nin dün (28 Kasım Cumartesi) düzenlediği alimler buluşmasında konuştu.

İslam alimlerinin üzerinde büyük bir sorumluluk olduğunu ve Filistin halkını desteklemeleri gerektiğini ifade eden Ebu Ras, Filistin'in sadece Filistinlilere değil tüm Müslümanlara ait olduğunu belirterek Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın Filistin'de olduğunu hatırlattı.

Batı Yaka ve Kudüs halkı ile 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilere seslenen Ebu Ras, güçleri yettiğince düşmana darbe vurmalarını istedi.

Ebu Ras, Arap ve İslam ülkelerini halklarını ve liderlerini de Filistin halkına para ve silah yardımında bulunmaya davet etti.

Buluşmaya Katar'ın başkenti Doha'dan telekonferans ile katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Şeyh Ali El-Karadaği de Filistin davasının tüm davaların anası olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar