Siyonist Rejim, Google ve Youtube Elele

İsrail, Filistin’deki çatışma videolarını sansürlemek için Google ve YouTube ile işbirliği yapıyor.  

Görüntülenme: 900 Tarih: 29 Kasım 2015 09:02
Siyonist Rejim, Google ve Youtube Elele

İsrail Başbakan Yardımcısı Tzipi Hotovely'nin, işgal edilen Filistin ile ilgili videoları sansürlemenin yollarını konuşmak için YouTube ve Google'ın temsilcileriyle toplantılar gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Amerika'da yaşayan Filistinli gazeteci olan Saed Bannoura imemc haber kanalında yazdığı makalesinde, Hotovely'nin sadece İbranice olarak yayın yapan bir gazetede, YouTube CEO'su Susan Wojcicki ve Google Kumu Politikaları Yöneticisi Jennifer Oztzistzki ile Google'un Silikon Vadisi Ofisi'nde bir araya geldiğini açıkladığını belirtti.

Yazıya göre, Hotovely, Google'ın İsrail Dışişleri Bakanlığı ile ikili ilişkilerini güçlendirmeyi ve yayımlanan materyalleri gözetleme ve sansürlemeyi mümkün kılacak bir "işbirliği çalışması" mekanizması kurmayı kabul ettiğini açıkladı.

İşgal edilmiş topraklarda çalışan tüm yabancı gazetecilerin İsrail ordusuna başvurmaları ve kayda aldıkları her kamera görüntüsünü yayımlamadan önce İsrail Askeri Sansür ofisine onaylatmaları gerekiyor. Teknolojideki son gelişmeler ile birçok Filistinli ve diğer siviller, yüklenen videoları sansürsüz bir şekilde online olarak izleyebiliyorlar.

/Dünyabülteni

Yorumlar