Nezih Ebu Avn'dan İntifadaya Devam Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'daki liderlerinden Nezih Ebu Avn, Kudüs İntifadası'nın devam etmesinin ve üçüncü ayına girmesinin Filistin halkının işgalcilerin güç kullanarak egemenlik kurma politikalarına cevabı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 788 Tarih: 30 Kasım 2015 21:14
Nezih Ebu Avn'dan İntifadaya Devam Çağrısı

Nezih Ebu Avn, bugün (30 Kasım Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Filistin halkının işgalcilerden ve Filistinlilere uyguladıkları zulümden kurtulmak istediği ifade edildi.

Filistin halkının eylemcilere ve ailelerine verdiği desteğe dikkat çeken Ebu Avn, yargısız infazların ve eylemcilerin evlerinin yıkılmasının, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların işgalcilerin cinayetlerine misilleme olarak intifadayı sürdürme kararlılığını artırdığını belirtti.

İntifadaya katılan gençlerden Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya kadar intifadalarını devam ettirmelerini isteyen Ebu Avn, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Filistinlilere tek bir karış toprak dahi devredilmeyeceği yönündeki açıklamasının gasp edilen toprakların ancak güç kullanılarak geri alınabileceğini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Ebu Avn, Filistin halkından Netanyahu'nun açıklamalarına gerekli cevabı vermesini istedi.

fiem

Yorumlar