Bedran: Kudüs, İşgalcilerin Uykularını Kaçırmaya Devam Edecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Husam Bedran, özellikle gençlerinin işgal güçlerinin cinayetlerine karşılık verme kararı almasından sonra Kudüs kentinin işgalcilerin uykularını kaçıracağını ve hesaplarını bozacağını söyledi. 

Görüntülenme: 1358 Tarih: 01 Aralık 2015 07:16
Bedran: Kudüs, İşgalcilerin Uykularını Kaçırmaya Devam Edecek

Bedran, Eymen Abbasi'nin şehit edilmesi ve Muhammed Ebu Hudayr'ın katilinin beraatine hükmedilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kudüs kentinin ve banliyölerinin işgal güçleri ve Yahudi yerleşimcilerle mücadelede en ön safta yer aldığını, Kudüslü direnişçilerin eylemlerinin işgalcilere en ağır darbeyi vuran ve Kudüs İntifadası'nın seyrini en çok etkileyen eylemler olduğunu bildirdi.

Kudüs kenti halkından ve gençlerinden işgal güçlerinin kente uyguladığı ablukayı kırmalarını isteyen Bedran, eski esir genç Eymen Abbasi'nin şehit edilmesinin işgal güçleriyle çatışmaların şiddetini artıracağını ve Kudüslü gençlerin işgal güçlerinin cinayetlerine misillemede bulunacaklarını ifade etti.

Filistinli gençlerin ve grupların intifadanın tırmandırılması çağrılarını selamlayan Bedran, Kudüslü gençlerin şehit Abbasi'nin cesedinin işgal güçlerince kaçırılmasına engel olmasını da övdü.

Kudüslü gençler ve gruplar dün sabah yaptıkları açıklamada, kent halkını işgalciyle çatışmaları tırmandırmaya davet etti.

Yorumlar