İşgal Zindanlarındaki Filistinli Esir Sayısı 7 Bini Aştı

İşgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esir sayısının yedi bini aştığı, mevcut cezaevlerinin yeterli olmaması sebebiyle işgal rejiminin yeni cezaevleri açtığı bildirildi. İşgal güçlerinin Kudüs intifadasının başladığı geçtiğimiz Ekim ayının başından bu yana tutukladıklarının sayısı da 2400 oldu.  

Görüntülenme: 1012 Tarih: 03 Aralık 2015 00:49
İşgal Zindanlarındaki Filistinli Esir Sayısı 7 Bini Aştı

Filistinli Esirler Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre işgal yönetiminin Filistin'in her tarafında geniş çaplı tutuklama kampanyası başlatması sebebiyle işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin sayısı hızla artıyor. Bu yüzden Nakab'taki çöl hapishanesine yine çadırlardan oluşan iki yeni bölüm eklendi. Bu yeni bölümlere de 9 ve 10 numara verildi. Buralara genellikle sorgulama ve tevkif amacıyla gözaltına alınanlar konuyor. Yeni koğuşların her birine 120 esir yerleştirildiği ifade ediliyor.

İşgal rejimi çocuk esirlere özel olarak Cafun hapishanesi adı verilen ayrı bir hapishane açtı. Filistinli Esirler Araştırma Merkezi'nin verdiği bilgilere göre son dönemde çocuklardan çok sayıda tutuklanan olduğundan çocuk esir sayısı 420'yi buldu. Çocuk esirler arasında olaylarda hedef alınarak vuruldukları için yaralanmış olanlar da var. Bunların başında da 12 yaşındaki yaralı çocuk esir Ali Alkam'ı zikretmek mümkün. İşgal zindanlarında 14 yaşın altındaki çocuk esirlerin sayısı da az değil.

İşgal yönetiminin Ed-Damun hapishanesinin bünyesinde kadın esirlere özel yeni bir koğuş açmaya hazırlandığı haber verildi. Kudüs intifadası süresince gözaltına alınan kadın esirlerin sayısının hayli artması sebebiyle mevcut kadın koğuşları yeterli olmamaya başladı.

fiem

Yorumlar