Hizbullah'ın kalesi Güney Lübnan'da İsrail'e ait dinleme cihazı infilak etti

Lübnan'ın Güneyinde bulunan "Marjayoun" bölgesinde bir kazı sırasında İsrail'e ait bir dinleme cihazı infilak etti, patlamada iki kişi yaralandı. 

Görüntülenme: 1523 Tarih: 03 Aralık 2015 23:13
Hizbullah'ın kalesi Güney Lübnan'da İsrail'e ait dinleme cihazı infilak etti

Lübnan'ın güneyinde bulunan "Marjayoun" bölgesinde bir kazı sırasında İsrail'e ait bir dinleme cihazı infilak etti, patlamada iki kişi yaralandı.
 
Lübnan basınında çıkan haberlere göre Burc el-Müluk ve el-Merc arasında, yol yapım çalışmaları için kazıların yapıldığı sırada gerçekleşen patlamada iki kişi yaralandı. Patlamanın,  infilak eden İsrail'e ait gelişmiş bir dinleme cihazından kaynaklandığı belirtildi.
 
Lübnan emniyet güçleri, 8 Kasımda aynı bölgede gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında 1 Suriye vatandaşı ve Lübnan'lıların da bulunduğu İsrail'e casusluk yapan şebekeyi çökertmiş ve çok sayıda kişiyi tutuklamıştı. 
 
Lübnan emniyetinden yapılan açıklamada, tutuklanan kişilerin casusluk şebekesi içinde bulunduklarının öğrenildiği ve şahısların İsrail'e bazı kişiler ve askeri bölgeler hakkında bilgi verdiklerini itiraf ettikleri belirtilmişti. 
 
Lübnan emniyet müdürlüğü ayrıca, yapılan sorguda şebeke üyelerinin Güney bölgesinde İsrail'e servis etmek için çektiği video ve fotoğraflara da ulaşıldığını belirtmişti. 
 
Lübnan emniyeti, 2009 yılından bu yana aralarında asker ve devlet görevlilerinin de bulunduğu 100'den fazla kişiyi İsrail'e casusluk yapma gerekçesiyle tutukladı.  
islamianaliz

Yorumlar