Batı Yaka'da İşgalcilerin Tutuklama Hareketi Çatışmalara Yol Açtı

Siyonist işgal güçlerinin Batı Yaka'nın Cenin, El-Halil ve Nablus vilayetlerinde tutuklamalar yapmak amacıyla bugün (3 Aralık Perşembe) sabah gerçekleştirdikleri baskınlar işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalara neden oldu. Çatışmalarda Filistinli gençlerden birçok kişinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 656 Tarih: 03 Aralık 2015 05:49
Batı Yaka'da İşgalcilerin Tutuklama Hareketi Çatışmalara Yol Açtı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bölgedeki muhabirlerinin verdiği bilgilere göre Batı Yaka'nın kuzeyinde yer alan Cenin vilayetinin Kabatiye şehrinde gerçekleştirilen baskınlar yüzünden meydana gelen şiddetli çatışmalarda dört Filistinli genç işgal güçlerinin attığı lastik mermilerle yaralandı. İşgal güçlerinin bu şehirde iki genci tutukladıkları ifade edildi.

İşgalciler bu bölgede düzenledikleri baskınlarda evlerin yanına yanaşarak hoparlörlerle gençlerin kendilerinin gidip teslim olmalarını istediler. Bölgedeki Filistinlilerin onlara tepki göstermeleri üzerine de çatışma çıktı.

İşgal güçleri Nablus'ta da birkaç bölgeye baskın düzenlediler. Bu baskınlarda da Filistinli gençlerle işgalciler arasında çatışmalar çıktı. Burada Kenedi Okulu yakınında ve Beyta, Hivare, Evsarin ve Akreba beldelerinde baskınlar ve çatışmalar oldu. Buralardaki çatışmalarda da yaralananlar ve tutuklananlar oldu.

Batı Yaka'nın güneyinde yer alan El-Halil'de de işgal güçleri sabahın erken saatlerinden itibaren baskınlar düzenleyerek, ana girişleri kapatıp tutuklamalar gerçekleştirdiler. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan haberlere göre bu bölgede tutuklananlar arasında özgürleştirilen esirlerden olan Suad Abdülkerim Erzikat (27) isimli bayan da var. İşgalciler onun Teffuh beldesindeki evine baskın düzenleyip geniş çaplı aramalar düzenledikten ve evinin eşyalarına da ciddi şekilde zarar verdikten sonra kendisini tutukladılar.

Yorumlar