Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Bir Heyet Gazze'de Temaslarda Bulundu

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir heyet Gazze'yi ziyaret etti. Heyetin başında yer alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kâmil Yılmaz ve heyet üyeleri dün Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ile görüştü. Heniyye'nin ofisinde gerçekleşen görüşmede Hamas'ın ileri gelenlerinden bazı şahıslar da yer aldı.  

Görüntülenme: 1475 Tarih: 04 Aralık 2015 19:32
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Bir Heyet Gazze'de Temaslarda Bulundu

Görüşmede, Türkiye'nin Filistin'de yaşanan sorunların çözümü, özellikle Gazze'nin karşı karşıya olduğu sıkıntıların aşılması için neler yapabileceği üzerinde görüş alışverişleri oldu.

Heniyye görüşmede Türkiye'nin Filistin halkına insanî ve siyasi alanda verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'den giden heyet aynı zamanda, Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı'nın düzenlediği hadis ezberleme yarışında başarılı olanların ödüllendirilmesi için düzenlenen bir törene de iştirak etti. Heyetin başkanı Hasan Kâmil Yılmaz buradaki törende yaptığı konuşmada; "bugün burada sizin aranızda olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Yılmaz buradaki konuşmasında Gazze'yi, yıkılan camilerini yeniden inşa etmek ve böylece daha çok Kur'an ve sünnet hafızı yetiştirmelerine imkan sağlamak için ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Yılmaz dün yaptığı açıklamasında da işgal rejiminin 2014'te Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırılarında yıktığı camilerden 9 tanesini, 4,5 milyon dolarla yeniden inşa ve restore edeceklerini söylemişti.

fiem

Yorumlar