Portekiz'in En Büyük Mağaza Zincirinden Siyonist Şirkete Şok

Portekiz'in en büyük elektronik eşya satan mağaza zincirlerinden olan Worten, ülke çapındaki 135 mağazasında İsrailli SodaStream şirketinin satışlarına son verdi.  

Görüntülenme: 1064 Tarih: 04 Aralık 2015 06:24
Portekiz'in En Büyük Mağaza Zincirinden Siyonist Şirkete Şok

Portekiz'in en büyük elektronik eşya satan mağaza zincirlerinden olan Worten, ülke çapındaki 135 mağazasında İsrailli SodaStream şirketinin satışlarına son verdi. SodaStream, en büyük üretim tesisi Batı Şeria'da kurulan ancak daha sonra kapatılan, ev tipi gazlı içecek makinaları üreten İsrail orijinli bir şirket. 

Worten'ın bu boykot kararını, ülkedeki insan hakları aktivistlerinin baskısı ve SodaStream şirketinin Filistinlilere karşı kirli sicili sebebiyle verdiği belirtildi. 

Boykot Hareketi (BDS), Batı Şeria'daki fabrikasını kapatmasına rağmen, Necef'de İsrail'in Filistinli Bedevilere yönelik etnik temizlik suçunda pay sahibi olması sebebiyle SodaStream hareketine dünya çapında boykot baskısında bulunuyor.

İsrail şirketi, Portekiz piyasasında sınırlı bir satışı olmasına rağmen geçtiğimiz ay Noel'in yaklaşması sebebiyle ünlü yıldızların katılımıyla bir lansman partisi düzenlemiş ve yeni bir pazarlama kampanyasına yönelmişti. 

SodaStream ürünleri, boykot kararı alan Worten mağazalar zincirinin ülkedeki en büyük rakibi olan "Auchan" tarafından satılmaya devam ediyor. Portekiz'de bulunan "Filistin’le Dayanışma Komitesi" ise Portekiz pazarından silinene kadar SodaStream şirketiyle mücadeleye ve baskıya devam edeceklerini belirttiler. 

SodaStream CEO'su Daniel Birnbaum, bu sene Temmuz ayında ABD kongresine, boykot yüzünden şirketin büyümesinin ciddi bir şekilde etkilendiğini ifade etmişti. Birnbaum, Filistinlilerden gasp edilen arazi üzerine açtığı fabrikasına ise "Barış Adası" ismini veriyor. Ardı ardına gelen boykotlarla hisse senetlerinde büyük düşüş yaşayan şirketin yeni sloganı "suya heyecan kattık" olarak duyurulurken, İsrail Filistinlilerin temel su haklarını kısıtlamaya devam etmekte. 

Birnbaum, 1971 yılında Filistinli bedevilerin zorla yerinden edilerek alınan Necef'teki Rahat yakınlarında bir fabrika kurması için işgal devletinden yüklü miktarda yardım almıştı. BDS Hareketi başta olmak üzere, SodaStream şirketine dünya çapında boykot kampanyaları yürütülmeye devam ediyor.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar