3. İntifada Siyonistlerin Göç Etmesine Neden Oluyor

Hayfa'da bulunan Uygulamalı Sosyal Araştırmalar Merkezi, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan Yahudilerin ülkeden göç etmesine ve bu oranda gözle görülür bir artış görünmesine ilişkin bir rapor yayımladı.  

Görüntülenme: 1043 Tarih: 04 Aralık 2015 09:27
3. İntifada Siyonistlerin Göç Etmesine Neden Oluyor

Raporda 1948 topraklarındaki demografik yapının son senelerde değişime uğradığına işaret edilirken bölgedeki güvensizlik, ekonomik durum ve zor yaşam koşulları nedeniyle Yahudilerin büyük oranda dışarı göç ettiği belirtildi. 
 
Raporda "tersine göç" hacminin 2000'lerin başından beri önemli ölçüde yükseldiğine dikkat çekilirken en büyük göç dalgalarının 2001-2003 arasındaki İkinci İntifada döneminde yaşandığı, 2003-2006 arasında azalan dışa göç oranının 2006-2007 yıllarında Hizbullah-İsrail savaşıyla birlikte yeniden arttığı vurgulandı. Raporda ayrıca 2012 yılından bu yana 16,558 Yahudi'nin 1948 topraklarına geldiği ve 23,258 Yahudi'nin de dışa göç ettiği belirtildi.
 
İsrail kaynakları yaşanan bu göçlerin en büyük sebebinin bölgedeki güvensizlik olduğunu ve buna çözüm bulunması gerektiğini belirtirken. İsrailli muhalifler ise bu durumun sorumlusu olarak İsrail hükümetini gösteriyor. 
 
İsrail üzerinde araştırmalarda bulunan, Atlantik Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Abdurrahman Şihab ise İsrail'den yayımlanan bu tür raporların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olabileceğini, ve bu rakamları gerçekçi bulmasına rağmen bu verilere iyice tekid etmeden, İsrail dışından yayımlanan raporlara bakmadan hemen itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.  
 
Şihab ayıca Kudüs İntifadasının yaşanan bu göç oranını daha da arttıracağını ifade etti ve İsrail tarafından uygulanan sansürün gerçek göç rakamlarının aktarılmasına engel olabileceğini, göçün çok daha büyük oranda da olabileceğini belirtti. 
İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar