Ebu Merzuk'tan Önemli Refah Kapısı Açıklaması

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin halkının bunca yıldır Rafah sınır kapısının kapalı kalmasından kimin sorumlu olduğunu çok iyi bildiğini belirterek, kendilerinin Filistin Yönetimi'nden kapıdaki güvenliği teslim almasını talep ettiklerini ancak Filistin Yönetimi'nin bunu reddettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1509 Tarih: 05 Aralık 2015 17:37
Ebu Merzuk'tan Önemli Refah Kapısı Açıklaması

Rafah sınır kapısını teslim etmesi için Fetih ve Filistin Yönetimi'nin Hamas hareketine karşı sürdürdüğü saldırıları kişisel sayfasında değerlendiren Hamas lideri Ebu Merzuk, “Hangi kapının teslim edilmesini istiyorsunuz? Beyt Hanun kapısının mı, El-Kerame kapısının mı? Hangisi? Çok iyi biliyorsunuz ki Rafah kapısını İsrailliler değil Filistinliler idare ediyor. Sizin savaşınız ise toprağımızı gasp eden, otoritenizi kabul etmeyen işgalciyle olmalıdır” dedi. 

Filistin Yönetimi'yle Fetih liderlerine seslenen Ebu Merzuk, “Bir otorite ve egemenliğe sahip olmadığınız halde kuşatmanın bir parçası olduğunuzu biliyoruz. Bütün bu yıllarda Rafah’ın kapalı kalmasından kimin sorumlu olduğunu bu halk çok iyi biliyor. Sorumluluktan kaçmak için gerekçeleri iyi sıralıyor, ağzınız ise iyi laf ediyor” ifadesini kullandı. 

Hamas lideri Ebu Merzuk yaptığı açıklamada, Hamas hareketinin Filistin Yönetimi'ne Rafah kapısının güvenliğini teslim etmeyi, daha önce burada çalışanların geri gelmesini ve hepsinin şimdiki idare altında çalışmasını teklif ettiğini, ancak Filistin Yönetimi'nin bütün bu teklifleri reddettiğini kaydetti. 

fiem

Yorumlar