Hamas Mısırlı Yetkililerden Refah Kapısını Daha Fazla Açık Tutmasını İstedi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Mısır’ın dün gece boyunca yolcuların çıkış yapması için gösterdiği çaba ve çalışmayı takdir ettiklerini belirtti.  

Görüntülenme: 1217 Tarih: 05 Aralık 2015 03:12
Hamas Mısırlı Yetkililerden Refah Kapısını Daha Fazla Açık Tutmasını İstedi

Mısır’ın kapıyı iki gün açması ve yolcuların dün gece boyunca çıkış yapmaları için çalışmaları sürdürmesi üzerine bir açıklama yapan Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, Mısırlı yetkililerden daha fazla yolcunun çıkış yapması için süreyi uzatmalarını istedi. 

Mısırlı yetkililerin Rafah’taki durumun Sina bölgesindeki güvenlikle ilişkili olduğunu hem Hamas’a hem de diğer direniş gruplarına ilettiğine dikkat çeken Ebu Zuhri, Mısır’dan Filistinlilerin çıkış yapmaları için kolaylık sağlamasını umut ettiklerini söyledi.

Mısır rejimi 2015 yılı içinde sadece 19 gün kapıyı açtı. Bu süre içinde kapı 105 gün sürekli olmak üzere 318 gün kapalı kalırken, Gazze’deki ihtiyaç sahibi insanlar kapının açılmasını dört gözle bekliyorlar. 

Bir taraftan işgal rejimi, diğer taraftan Mısır sekiz yıldır kuşatma altında bulunan Gazze halkını ve Hamas hareketini sınırlar aracılığıyla baskı altında tutmak istiyor. 

fiem

Yorumlar