Emekli İsrailli Subay Siyonist Ordunun Acziyetini İtiraf Etti

Emekli Siyonist subay, İsrail ordusunun son yıllardaki durumunun iç açıcı olmadığını, Oslo’dan sonra savaşları bitirecek güce sahip olmayan tembellerden oluşan bir orduya dönüştüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 1188 Tarih: 06 Aralık 2015 08:27
Emekli İsrailli Subay Siyonist Ordunun Acziyetini İtiraf Etti

İşgal ordusunun eski sözcüsü Ron Katri yazdığı makalede, İsrail ordusunun geçen yıl Ağustos ayında Gazze’de yarı askeri bir hareket olan Hamas’a karşı girdiği savaşı kazanamayacak kadar tembel bir yapıya dönüştüğünü iddia etti.
 
Eski subaylardan olan Katri, geçen sene 1000 metrekarelik bir alanda yaptıkları savaşta yarı askeri bir örgüt olan Hamas’a boyun eğdirmekte aciz kaldıklarını belirterek, bundan zarar görenlerin ise güvenli odalarda zaman geçiren vatandaşlar olduğunu kaydetti.

Siyonist eski yetkili yaptığı değerlendirmede ayrıca, düşman bölgesinin derinliklerinde öldürücü ve hızlı operasyonlar yapmak için orduyu hazırlamak yerine komutaların tembel ve sihirli çözümlere başvurduklarını ve bunun için de insan unsurunu unutup teknolojiye ağırlık verdiklerini ifade etti.

Ordunun kesin çözümlere varmak yerine başkasına yaslandığını söyleyen Katri, bıçak intifadasını bitirmek için de şimdi Filistin Yönetimi'ne bağlı güçleri silahlandırdığını savundu. 

fiem

Yorumlar