Şehid El Bergusi'ye Görkemli Bir Cenaze Töreni Düzenlendi

BatıYaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrine bağlı Abud beldesi halkı dün işgal askerlerine yönelik bıçaklı eylem yaparken şehit edilen Abdurrahman El-Bergusi’yi son yolculuğuna uğurladı. Kudüs’ün Babu'l-Amud ve Eski Belde semtlerinde de şiddetli çatışmaların olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 814 Tarih: 06 Aralık 2015 23:20
Şehid El Bergusi'ye Görkemli Bir Cenaze Töreni Düzenlendi

Bugünü öğlen namazından sonra şehit El-Bergusi’nin cenazesini omuzlarına alan Filistinliler cenazeyi sloganlar eşliğinde mezarlığa götürürken, direniş gruplarından şehidin intikamını almalarını istedi.
 
Şehit El-Bergusi, dün Abud köyü girişinde işgal askerlerine yönelik bıçaklı eylemde bulunmuş, eylemde bir asker yaralanırken, çevrede bulunan diğer askerlerin ateş açması sonucu şehit olmuştu.

Olaydan hemen sonra bölgeye gelen Filistinli gençler işgal askerlerinin cenazeyi kaçırmalarına fırsat vermeden şehidin cesedini almıştı.

Diğer taraftan bugün akşama doğru Kudüs’ün Silvad beldesiyle Eski Belde semtinde ve Babu’l-Amud bölgesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların başladığını belirten kaynaklar, şimdiye kadar iki gencin işgalcilerin ateşiyle yaralandığını ifade etti.
fiem

Yorumlar