Gasıp Rejim Güçleri Filistinli Bir Şehidin Evine Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin bu sabah (6 Aralık Pazar) erken saatlerde Kudüs'e bağlı Ebu Dis beldesine baskın düzenlediği ve baskın sırasında Filistinliler ile işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 741 Tarih: 06 Aralık 2015 23:21
Gasıp Rejim Güçleri Filistinli Bir Şehidin Evine Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin Ebu Dis beldesinde şehit Mazin Arabiyye'nin evine baskın düzenlediği, etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldığı, evde arama yaparak altını üstüne getirdiği ve eşyalara zarar verdiği, baskın sırasında aile fertlerini sorguya çektiği kaydedildi.

Ekim ayı başında Kudüs İntifadası'nın patlak vermesinden bu yana işgal güçleri Kudüs kentinde baskılarını, yargısız infazlarını ve yıkımlarını yoğunlaştırdı.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Batı Yaka ve Kudüs'te işgal güçlerince yıkılan evlerin yeniden inşa edilmesi için başlatılan girişimi övdü.

Er-Reşak, bugün Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nablus, El-Halil ve Kudüs'te başlatılan "Özgürlerin Evlerini Yeniden İnşa Etme Girişimi"nin Kudüs İntifadası'nın işgalcilere karşı mücadelede ortaya çıkardığı halk dayanışmasının en güzel örneği olduğunu ifade etti.

Filistinli aktivistler, işgal güçleri tarafından evleri yıkılanların evlerinin yeniden inşa edilmesi için "Özgürlerin Evlerini Yeniden İnşa Etme Girişimi" adıyla yardım kampanyası başlatmıştı.

fiem

Yorumlar