Raca El-Halebi:''Hepimiz şehadet eylemine hazırız"

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın kadın liderlerinden Raca El-Halebi, Kudüs İntifadası'nın Oslo'nun ve müzakerecilerin sırtına vurulmuş bir hançer olduğunu belirterek, Filistin'in satılık olmadığını ve pazarlık konusu edilemeyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1089 Tarih: 06 Aralık 2015 19:37
Raca El-Halebi:''Hepimiz şehadet eylemine hazırız

Hamas Hareketi Kadın Kolları'nın bugün (6 Aralık Pazar) Gazze'de "Canımız ve kanımız sana feda olsun ey Aksa" sloganıyla düzenlediği etkinlikte konuşan El-Halebi, Mescid-i Aksa'nın Hamas üyelerinin kalplerine kazınmış bir inanç olduğunu ifade etti.

Hamas üyesi kadınların mücadelenin her alanında yer aldıklarına işaret eden El-Halebi, Filistin'de, Gazze Şeridi'nde, Batı Yaka'da ve Kudüs'te kadının özgürlük mücadelesi denkleminde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Filistin halkının tercihini yaptığını ve Filistin'in tek zerre toprağından taviz verilemeyeceğini söylediğini belirten El-Halebi, "Kalbimiz çarptığı sürece Filistin'in tek bir karşından taviz vermeyeceğiz" dedi.

El-Halebi, başta El-Aksa Şeyhi olmak üzere dünyanın özgür insanlarına söz vererek, "Hepimiz şehadet eylemine hazırız" dedi.

fiem

Yorumlar