FHKC Lideri Tahir:''İntifada Devam Ediyor ve Durmayacak.''

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin dışarıdaki temsilcisi Mahir Tahir, iki ay önce başlayan ve hâlâ devam eden Kudüs İntifadası'nın hedeflerini gerçekleştirmeden asla durmayacağını söyledi.  

Görüntülenme: 778 Tarih: 07 Aralık 2015 02:26
FHKC Lideri Tahir:''İntifada Devam Ediyor ve Durmayacak.''

Quds Press Haber Ajansı'na demeç veren FHKC lideri Tahir, bütün Filistinlilerden intifadayı desteklemelerini talep ederek, intifadanın devam ettiğini ve durmayacağını belirtti.

Filistin halkının özgürlük, bağımsızlık ve işgalciyi kovmak için başlattığı intifadayı sürdürmede kararlı olduğuna dikkat çeken Tahir, Filistin halkının kendi varlığını korumaya çalıştığını, işgalcinin de bu gerçeği çok iyi bildiğini kaydetti.

Tahir yaptığı değerlendirmede ayrıca, Kudüs İntifadası'nı siyasi, ekonomik ve örgütsel düzlemde korumak, devamlılığı için de onu sevk ve idare edecek liderliğini netleştirmek gerektiğini, bunun da var olan bölünmüşlüğü ortadan kaldırıp birlik oluşturmayı zorunlu kıldığını hatırlattı.

Mescidi Aksa’yı korumak ve işgal hükümetinin bölme girişimlerini başarısız kılmak için Filistinli gençlerin başlattığı intifada başta Hamas hareketi olmak üzere birçok direniş grubu tarafından destekleniyor. 

fiem

Yorumlar