Akit Gazetesi'nin Bugünkü Sür Manşeti Büyük Tepki Çekti

İran'ı Şii mezhepçi politika gütmekle suçlayan Yeni Akit, fitne dolu haberler vermeye devam ediyor. 

Görüntülenme: 1161 Tarih: 08 Aralık 2015 10:36
Akit Gazetesi'nin Bugünkü Sür Manşeti Büyük Tepki Çekti

Daha önce "İsrail'in Kudüs'e saldırmasından dolayı İran'ın İsraillilere tebrik mesajı yayınladığı" yönünde verdiği haberle kafa karışıklığı yaratmaya çalışan söz konusu yayın organı, son haberinde ise İran ile İsrail'i bir tutarak İslam alemi üzerinde Şiicilik-Sünnicilik fitnesini körüklemeye devam ediyor.

Irak, Afganistan ve Yemen'de binlerce Sünni Müslüman'ın katledilmesinde rol oynayan ülkenin de İran olduğunu iddia eden Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa'nın açıklamlarına yer vererek, İran'a karşı toplum zihninde önyargı oluşturmaya çalışan Yeni Akit, Amerikan değirmenine su taşır izlenimi çizmekten öteye gidemedi.

İran'ın, Afanistan halkının beş milyonunu otuz yıldır içinde barındırmasını, Yemen'de ABD kölesi Suud'un işgaline direnen Yemen halkına destek olmasını ve Irak'a ABD hegemonyasından çıkması için destek vermesini 'mezhepçilikle suçlayan söz konusu yayın organının oluşturmaya çalıştığı algının, özellikle bölge bu kadar karışıkken çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini dikkatlerden kaçırmamak gerek. 

      Ayrıca  Fethullah Gülen'i her fırsatta yerden yere vuran Yeni Akit gazetesi, adeta Fethullah Gülen'den ilham almışcasına İranı persçilik-tersçilik gibi ırkçı söylemlerle vurmaya kalktı.

Yeni Akit'in bu saldırısı zihinlerde sosyal medyada yaygın Fethullah Gülen'e ait videodaki ırkçı nefret ve söylemleri canlandırdı. Fethullah gülen, o video da " Ben oldum olalı şu persleri sevmedim. Eger cennetin yolu İran'dan gecerse Allaha ve meleklere seslenirim; cennete giden başka bir yol varmı diye?" demişti. Ve yine aynı camiaya mensup Ekrem Dumanlı: "İran ile İsrail'in Suriye yönetimine bakışı neredeyse aynı"

Paralel Yapı operasyonları çerçevesinde tutuklanan Zaman Gazetesi Genel Yayan Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 2 Nisan tarihli yazısında İran'ın Suriye meselesindeki tutumunu sert şekilde eleştirirken işi İran'ın tavrıyla İsrail'in tavrı arasında benzerlik kurmaya dek vardırmıştı.

Şimdi aynı bakış ve zihniyeti paralel-FTÖ düşmanlığıyla ünlü Yeni Akit manşetten paylaştığı "Ha İsrail Ha İran!" haberi uzun yıllar bu ülkede iran ajanlığı ve taraftarlığı ile suçlanan bir camianın yayın organını nasıl böyle bir duruma düşürdüğü şaşkınlıkla karşılandı.

Söz konusu haberde Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa'nın, "İran'ın dinle hiçbir alakası yok. Dini kullanarak Müslümanları katlediyor" sözlerini gönül rahatlığıyla manşetten verenler habercilik yaptığını zannederken Batı ve ABD güdümündeki Vehhabizmin yıktığı İslami değerleri ise gündeme dahi almazlar!

İran Nefreti Ortak Noktaları oldu

Bilindiği üzere Yeni Akit'in bu nefret ve kin dolu bakışı, İran'a büyük nefret besleyen Fethullah Gülen'in yaptığı bir konuşmada böyle yer almıştı : " Yedi dünya bir araya gelse İran'a gitmeyi hiç düşünmem. Ahirette cennete giden yol İran'ın içinden geçse ben sorarım 'Kenarından bir yol var mı?" derim. Bu kadar antipatim var bunlara, bu riyakar heriflere. ... Öteden beri oldu bitti Rafizilere karşı 'riyakar bunlar, sapık, İslam alemini parçalayan, Yahudi emeline alet olmuş insanlar nazarı ile bakmışımdır'. Bana kimse anlatamaz bunları. "

Yeni Akit ve dini çevrelere ait bazı yayın organlarında böyle kin, nefret ve ırkçı söylemlerin manşaetlere taşınmasında mezhepçilik fitnesinde gelinen tehlikeli boyutu birkez daha gözler önüne serdi.

on4haber

Yorumlar